Kabouters (7-11 jaar)

Ben jij tussen de 7 en 11 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets spannends te doen, grappige dingen te leren en lekker in het bos te spelen samen met andere meiden van jouw leeftijd? Kom dan bij de kabouters en speel mee in de jungle!

Kabouters? Nee, geen kleine mannetjes met een baard en een puntmuts en ook geen beeldje voor in je tuin. De speltak kabouters is voor meiden van ongeveer 7 tot 11 jaar die iedere zaterdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur bij elkaar komen voor een “opkomst” in de Jungle van ‘Jungle Book’. Samen met Shanti beleven wij spannende avonturen in de verschillende delen van de jungle. Ook vriendelijke dieren als Bagheera de zwarte panter, Baloe de beer, moederwolf Raksha en Hathi de olifant wonen in de jungle en komen zo nu en dan langs om met de kabouters speurtochten te volgen, sporten en spelletjes te doen, te ontdekken wat er allemaal groeit en bloeit in de natuur en hoe je daar goed mee om kunt en gaan en zelfs gebruik van kunt maken. Ook op een regenachtige dag is er bij ons genoeg te doen. Knutselen, toneel, iets leren over E.H.B.O. en kompas, knopen maken, zingen en luisteren naar mooie verhalen en natuurlijk spelletjes en lekker kletsen zorgen altijd weer voor een leuke ochtend. Daarnaast draaien de meiden van de kabouters ook één keer per maand samen met de jongens van de welpen.

Het hoogtepunt van ieder jaar is het zomerkamp. Een week lang bivakkeren de kabouters in een nieuwe omgeving in de blokhut van een andere scoutinggroep. Zo ontdekken we weer nieuwe dingen en beleven we vaak spannende avonturen. En dan ’s avonds lekker liedjes zingen bij het kampvuur. Na een week lang met elkaar optrekken kunnen de meesten dan alweer niet wachten tot het nieuwe seizoen begint!

En dan uiteindelijk als je (bijna) twaalf bent geworden is het tijd om over te vliegen naar de scouts, waar weer nieuwe avonturen te wachten staan. Op alles wat je bij de kabouters geleerd hebt, wordt daar voortgeborduurd. Dit heet bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn’.

Kom kijken wat we doen!

Klinkt leuk toch? Kom een keer meedoen met de kabouters! Neem contact op met Aryanne en kom vrijblijvend drie keer kijken.

0 entries
0 reacties
Speltak/Bestuur
Kabouters
Functie
Teamleider
GVL Mailadres
kabouters@graafvanlynden.nl
Telefoonnummer
(06) 46 59 27 48