Blokhut

Gebouw

Onze blokhut bevindt zich op de rand van het Keukenhofbos in Lisse. Dit prachtige nieuwe clubhuis stamt uit 2012, nadat een jaar eerder in de nacht van 4 op 5 november 2011 een grote brand ons eerste clubhuis grotendeels in de as legde. De rest van dat gebouw was helaas niet meer te redden, maar na een korte en intensieve bouwperiode van slechts één jaar kon het nieuwe clubhuis al op 3 november 2012 weer in gebruik genomen worden. De nieuwe blokhut heeft een prachtig vegetatie-dak, een met hout beklede entree met grote kapstok, drie lokalen, een grote keuken, sanitair blok en zolder en een mooie eigen buitenruimte. Het gebouw grenst ook direct aan het Keukenhofbos, waar de speltakken alle ruimte hebben om te spelen en de natuur te ontdekken.

Let op: Onze blokhut is helaas niet beschikbaar voor extern verhuur. Meer informatie hier.

Lokalen

Onze nieuwe blokhut heeft twee grote lokalen waar de jongere speltakken hun opkomsten draaien. De lokalen kunnen door twee schuifdeuren met elkaar verbonden worden. Naast de grote lokalen is er nog een kleiner lokaal wat gebruikt wordt als Explorer-hok. Hier bevindt zich ook de trap naar de zolder, waar een groot deel van ons materiaal opgeslagen ligt en vanaf waar je over de balustrades de twee lokalen in kunt kijken. De drie lokalen op de begane grond worden zoals vanouds verwarmd door echte houtkachels.

Keuken en Sanitair

De blokhut beschikt over een grote keuken met twee grote wasbakken en twee grote gaspitten, een roestvrij stalen aanrecht en kasten voor elke speltak. De keuken heeft tevens een dubbeldeurs luik naar de gang en twee ramen waarvan er één naar buiten geopend kan worden bij evenementen zoals de gezamenlijke barbecue.

Het sanitaire blok heeft drie nette toiletten, een urinoir, een grote wasbak en een ruime douche voor weekendkampen en een eventuele “vieze” opkomst!

Buitenruimte

De nieuwe blokhut is een kwartslag gedraaid ten opzichte van ons vorige gebouw, waardoor er een stuk meer ruimte is ontstaan voor de entree en de voorkant van de blokhut ook vanaf het parkeerterrein te zien is. Samen met de grote boomstammen en houtwallen is er daarnaast een natuurlijk omheind speelterrein ontstaan rondom de blokhut, waarbij het gebied voor de blokhut ook veel beter aansluit op de hout-, palen- en gashokken en de kampvuurkuil.

Onze ruime kampvuurkuil is in 2015 vernieuwd. De nieuwe zeshoekige vuurbak van speciaal vuurvast staal en drie nette zitringen met een mooie inloop liggen ingebed in een glooiende grasheuvel. Twee houtwallen van boomstammen zorgen voor beschutting tegen wind vanaf de naastgelegen weilanden en directe inkijk vanaf de parkeerplaats.

Omgeving

De blokhut van Graaf van Lynden bevindt zich in Lisse, het centrum van de bollenstreek. Lees hier meer over de omgeving van ons clubhuis.

Bezoek ons!

Wil je onze blokhut ook eens met eigen ogen bewonderen? Op zaterdagochtend en -middag draaien onze speltakken hun opkomsten, dus kom gerust eens op bezoek! Het clubhuis bevindt zich aan de zuidkant van het Keukenhofbos, naast manege Puntenburg (klik hier voor de route). We zien je graag terug op onze prachtige blokhut!


Verhuur

Onze blokhut is niet beschikbaar voor extern verhuur: voor vragen hieromtrent, evenals voor andere blokhut-gerelateerde vragen, kunt u contact opnemen met onze Stichtingsvoorzitter Jasper Kroon via blokhut@graafvanlynden.nl.

0 entries
0 reacties
Speltak/Bestuur
Stichtingsbestuur
Functie
Voorzitter Stichtingsbestuur
GVL Mailadres
stichtingvoorzitter@graafvanlynden.nl
blokhut@graafvanlynden.nl