Explorers (15-18 jaar)

Ben jij tussen de 15 en 18 jaar en wil jij je eigen plannen maken? Word dan explorer! De explorers organiseren hun eigen activiteiten, zoals een expeditie in het binnen- of buitenland. Ga zwerven in Zweden, op kamp in Luxemburg of zeilen in Zeeland. Ook organiseren ze spectaculaire evenementen, uitdagende outdooractiviteiten en als klap op de vuurpijl runnen ze gezamenlijk hun eigen speltak.

De jongeren van 15 tot en met 18 jaar worden ‘explorers’ genoemd bij Scouting. Zij organiseren hun eigen activiteiten, maken hun eigen programma en zorgen dat de gehele groep explorers goed loopt. Ze regelen bijvoorbeeld de financiën van hun speltak en verdiepen zich in verschillende vaardigheden. Het gebruik van activiteitengebieden (verzamelingen van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen) zorgt voor variatie in het programma. Ook kunnen ze ervoor kiezen om meerdere opkomsten te besteden aan een project.

Explorergids

Explorers hebben geen leiding meer, maar begeleiding die advies geeft en motiveert als dat nodig is. Zo leren ze om te gaan met verantwoordelijkheden, ontwikkelen ze zich en worden ze zelfstandig. Ze doen vaardigheden en kennis op en ontwikkelen zich continu. Dit heet bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn’. Tijdens hun explorer-periode kunnen de jongeren daarbij ook voor het eerst kennismaken met het leiding geven aan de jongere speltakken, als zogenaamde “limo-leiding”.

De Explorergids, een gids speciaal voor explorers, biedt inspiratie en tips voor deze leeftijdsgroep. Nog meer weten over explorers? Bezoek dan de speciale explorersite.

Kom kijken wat we doen!

Klinkt goed? Kom dan een keer meedraaien met de Explorers! Neem contact op met Bart en kom vrijblijvend drie keer kijken.

0 entries
0 reacties
Speltak/Bestuur
Explorers, Luifel
Functie
Explorerbegeleiding
GVL Mailadres
explorers@graafvanlynden.nl
Telefoonnummer
‭(06) 38 47 07 43‬