Kom vrijblijvend kijken!

Heb jij zin om vuur te maken, zelf een expeditie te organiseren of misschien zelfs wel een reis naar het buitenland te maken? Of vind je het gewoon super leuk om samen met je vriendjes en vriendinnetjes lekker buiten te spelen? Dan is Scouting echt wat voor jou!

Voordat je lid wordt kun je natuurlijk eerst drie keer gratis en vrijblijvend mee komen draaien met de opkomsten. Zo kunnen jij en je ouders gemakkelijk kennis maken met je mede-scouts, de leiding en onze groep. Neem van te voren wel even contact op met de leiding van de betreffende speltak, zodat je niet onverhoopt voor een dichte deur staat. Hieronder zie je welke speltakken/leeftijden op welk moment draaien en vind je de contactpersonen voor elke speltak.

We zien je graag binnenkort op de blokhut!


Speltakken

5-7 jaar: Bevers

Zaterdag /  14.00 – 16.00 uur / Blokhut

Kinderen van 5 tot en met 7 jaar worden bij Scouting ‘bevers’ genoemd. De bevers gaan samen met de andere dorpsbewoners op avontuur in het dorp Hotsjietonia. Spelenderwijs leren bevers vanalles!

Meer informatie en contact

7-11 jaar: Welpen

Zaterdag /  10.00 – 12.00 uur / Blokhut

Kinderen van 7 tot en met 11 jaar worden bij Scouting ‘welpen’ genoemd. De welpen spelen hun spellen in de spannende jungle en gaan met Shanti, Mowgli en de andere junglefiguren op pad waarbij ze allerlei handige dingen leren.

Meer informatie en contact

11-15 jaar: Scouts

Zaterdag /  14.00 – 16.00 uur / Blokhut

Kinderen van 11 tot en met 15 jaar worden bij Scouting ‘scouts’ genoemd. De scouts gaan hiken, ze koken zelf op hun eigen kampvuur en ze leren hun eigen mening te vormen.

Meer informatie en contact

15-18 jaar: Explorers

Vrijdag /  20.00 – 22.00 uur / Blokhut

Jongeren van 15 tot en met 18 jaar worden bij Scouting ‘explorers’ genoemd. Explorers bedenken zelf welke activiteiten ze willen doen en leren onder andere hoe je zelf een expeditie (kamp) kunt organiseren.

Meer informatie en contact

18-23 jaar: Stam/Roverscouts

Zaterdag /  20.00 – 22.30 uur / Blokhut

Jongeren van 18 tot en met 23 jaar worden bij Graaf van Lynden ‘stam’ genoemd (landelijk ‘roverscouts’). De stam organiseert haar eigen kampen en activiteiten en stamleden kiezen drie uitdagingen waarmee ze gedurende hun stamperiode aan de slag gaan.

Meer informatie en contact

23 jaar of ouder: Leiding, Bestuur of Luifel

Ben je 23 jaar of ouder? Word leiding of Luifel-lid, of help ons als bestuurslid!