Speltakken

Heb jij zin om vuur te maken, zelf een expeditie te organiseren of misschien zelfs wel een reis naar het buitenland te maken? Of vind je het gewoon super leuk om samen met je vriendjes en vriendinnetjes lekker buiten te spelen? Dan is Scouting echt wat voor jou! Lees hieronder meer over wat er allemaal te beleven is bij de speltak voor jouw leeftijd en kom een paar keer vrijblijvend meedoen bij Scouting Graaf van Lynden!

Speltakken

5-7 jaar: Bevers

Kinderen van 5 tot en met 7 jaar worden bij Scouting ‘bevers’ genoemd. De bevers gaan samen met de andere dorpsbewoners op avontuur in het dorp Hotsjietonia. Spelenderwijs leren bevers vanalles! Meer informatie.

7-11 jaar: Welpen

Kinderen van 7 tot en met 11 jaar worden bij Scouting ‘welpen’ genoemd. De welpen spelen hun spellen in de spannende jungle en gaan met Shanti, Mowgli en de andere junglefiguren op pad waarbij ze allerlei handige dingen leren. Meer informatie.

11-15 jaar: Scouts

Kinderen van 11 tot en met 15 jaar worden bij Scouting ‘scouts’ genoemd. De scouts gaan hiken, ze koken zelf op hun eigen kampvuur en ze leren hun eigen mening te vormen. Meer informatie.

15-18 jaar: Explorers

Jongeren van 15 tot en met 18 jaar worden bij Scouting ‘explorers’ genoemd. Explorers bedenken zelf welke activiteiten ze willen doen en leren onder andere hoe je zelf een expeditie (kamp) kunt organiseren. Meer informatie.

18-23 jaar: Stam/Roverscouts

Jongeren van 18 tot en met 23 jaar worden bij Graaf van Lynden ‘stam’ genoemd (landelijk ‘roverscouts’). De stam organiseert haar eigen kampen en activiteiten en stamleden kiezen drie uitdagingen waarmee ze gedurende hun stamperiode aan de slag gaan. Meer informatie.

23 jaar of ouder: Luifel

Ben je 23 jaar of ouder? Word leiding, Luifel-lid, of sponsor/donateur!