Lid worden

Over Scouting

Alle informatie over Scouting in het algemeen en over Scouting Graaf van Lynden lees je hier, en blader ook gerust eens door onze website voor een kleine impressie!

Vrijblijvend kijken

Alvorens lid te worden, kun je altijd drie keer vrijblijvend mee komen draaien met de opkomsten. Neem van te voren wel even contact op met de leiding van de betreffende speltak, zodat je niet onverhoopt voor een dichte deur staat!

Wat houdt het lidmaatschap in

De speltakken van Scouting Graaf van Lynden draaien hun opkomsten van eind augustus of begin september (na de zomervakantie) tot begin juni. De opkomsten vinden plaats op vrijdag of zaterdag en duren zo’n twee uur. Gedurende het jaar zijn er zo nu en dan bijzondere opkomsten zoals overvliegen,  Sinterklaas en Kerst, Jantje Beton en de weekendkampen, waardoor dag en tijd incidenteel kunnen verschillen. Daarnaast gaat iedere speltak in juli een week op zomerkamp naar een andere blokhut of Scouting kampeerterrein (de Bevers logeren een aantal dagen in onze eigen blokhut). Tot slot ontvang je ook maandelijks ’t Allegaartje: de nieuwsbrief van Graaf van Lynden.

Wanneer je je inschrijft bij Scouting Graaf van Lynden wordt je ook automatisch lid van Scouting Nederland, de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland met meer dan 100.000 leden, en de internationale Scouting wereldorganisaties WOSM en WAGGGS. Deze lidmaatschappen bieden zowel persoonlijk als voor de scoutinggroep allerlei voordelen:

  • vier keer per jaar het Scouting Magazine
  • jaarlijks een nieuwe, digitale Scoutcard waarmee je kunt profiteren van heel veel ledenvoordeel, waaronder korting op een geselecteerd aantal artikelen in de ScoutShop.
  • je kunt kamperen op de ruim twintig Labelterreinen van Scouting Nederland en vele terreinen in het buitenland.
  • je bent tijdens Scoutingactiviteiten verzekerd voor aansprakelijkheid en ongevallen.
  • je kunt deelnemen aan regionale, landelijke en internationale evenementen en activiteiten.

…en nog veel meer! Kijk ook eens op de webpagina over ledenvoordeel.

Huishoudelijk reglement

Als je lid wordt van Scouting, word je lid van een vereniging en binnen die vereniging zijn afspraken gemaakt. Je kunt ze beschouwen als huisregels die zorgen voor onderlinge binding en verantwoordelijkheid, maar ook voor een leerzame en veilige speelomgeving voor kinderen en jongeren. Dat is bij Scouting heel erg belangrijk. Deze afspraken zijn daarom vastgelegd in het huishoudelijk reglement van Scouting Nederland en het huishoudelijk reglement van Scouting Graaf van Lynden. Op het moment dat je lid wordt van onze groep, is het de bedoeling dat je kennis neemt van het huishoudelijk reglement.

Contributie

Scouting is bedoeld voor iedereen en is daarom ook toegankelijk voor iedereen, zelfs voor de wat minder ruime beurs. De contributie voor Scouting Graaf van Lynden bedraagt slechts €115,- per jaar (wijzigingen voorbehouden en een korting bij meerdere leden per gezin). Voor weekend- en zomerkampen wordt er een extra bijdrage gevraagd om bijvoorbeeld boodschappen- en overnachtingskosten te kunnen dekken (dit kan t.z.t. betaald worden bij de eigen speltak). Na aanmelding als lid ontvang je een factuur om de contributie te voldoen; dit kan ook in termijnen. Heb je vragen over contributie of betalingsmogelijkheden, neem dan contact op met onze penningmeester via penningmeester@graafvanlynden.nl.

Inschrijfformulier

Je kunt hier het inschrijfformulier downloaden. Deze kun je inleveren bij de leiding of in de groene brievenbus in de gang van de blokhut. Tevens vragen wij je om een gezondheidsformulier in te vullen. Indien je hierover vragen hebt kun je deze stellen aan de leiding van de betreffende speltak, of via info@graafvanlynden.nl.

En dan tot slot:

Van harte welkom bij Scouting Graaf van Lynden!