Welpen (7-11 jaar)

Ben jij tussen de 7 en 11 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets spannends te doen en grappige dingen te leren, samen met andere jongens en meiden van jouw leeftijd? Kom dan bij de welpen en speel mee in de jungle!

De jongens en meiden van 7 tot en met 11 jaar spelen in de jungle. Samen met de figuren uit Jungleboek beleven ze de spannendste avonturen. Bij het spelen aan de hand van een thema gebruiken de welpen hun fantasie en dit draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. De huidige welpenspeltak is sinds 1 januari 2018 een gemengde speltak na het samengaan van de voormalige jongenspeltak Welpen en meidenspeltak Kabouters.

Spelen in thema

De welpen spelen in het thema van Jungleboek en beleven allerlei spannende avonturen in de jungle. De welpen identificeren zich met Mowgli of Shanti en spelen in de jungle met hun vrienden Baloe, Bagheera, Rikki Tikki Tavi, Marala en vele anderen. In de jungle is er altijd wat te doen en elk dier heeft zijn of haar eigen wijsheden en favoriete bezigheden. Chil vertelt de welpen bijvoorbeeld alles over vogels en Raksha weet weer veel over de verschillende dierensporen in de jungle. Met Marala zingen de welpen een leuk liedje en met de schildpad Oe leren ze alles over de onderwaterwereld. De verschillende activiteitengebieden (verzamelingen van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen) zorgen ervoor dat er veel variatie in het programma zit en kinderen elke week iets anders doen.

Het hoogtepunt van ieder jaar is het zomerkamp. Een week lang bivakkeren de welpen in een nieuwe omgeving in de blokhut van een andere scoutinggroep. Zo ontdekken we weer nieuwe dingen en beleven we vaak spannende avonturen. En dan ’s avonds lekker liedjes zingen bij het kampvuur. Na een week lang met elkaar optrekken kunnen de meesten dan alweer niet wachten tot het nieuwe seizoen begint!

En dan uiteindelijk als je (bijna) twaalf bent geworden is het tijd om over te vliegen naar de scouts, waar weer nieuwe avonturen te wachten staan. Op alles wat je bij de welpen geleerd hebt, wordt daar voortgeborduurd. Dit heet bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn’.

Kom kijken wat we doen!

Klinkt leuk toch? Kom een keer meedoen met de Welpen! Neem contact op met Femke en kom vrijblijvend drie keer kijken.

0 entries
0 reacties
Speltak/Bestuur
Welpen
Functie
Teamleider Welpen
GVL Mailadres
welpen@graafvanlynden.nl
Telefoonnummer
(06) 82504865