Vrijwilliger worden

Leiding geven bij een leeftijdsgroep die je aanspreekt, meewerken om een groot internationaal kamp te organiseren of gewoon een klusje doen op het moment dat het je uitkomt. Zelfs als je je maar een uurtje per maand kunt inzetten, ben je voor Scouting al een supervrijwilliger! Lijkt het jou leuk om vrijwilliger te worden? Binnen onze groep is altijd plaatst voor nieuwe leiding en vrijwilligers. Lees hieronder meer!

Bij Scouting kun je je op eindeloos veel manieren inzetten als vrijwilliger. De meeste Scoutingvrijwilligers ken je waarschijnlijk als leidinggevenden van een groep kinderen of jongeren. Maar wist je dat je je ook met andere kwaliteiten enorm goed kunt inzetten? Wat dacht je van het helpen bij het bouwen van de website, een klus in het bestuur van onze Scoutinggroep of het organiseren van bijzondere activiteiten? Er is altijd wat te doen. Help ons mee! Ben je 17 jaar of ouder en wil je meer informatie, neem dan contact met ons op via info@graafvanlynden.nl. We zien je graag tegemoet!

Ontwikkeling

Bij Scouting draait het om uitdaging en plezier! De activiteiten die we doen zijn niet alleen leuk, ze dragen ook bij aan de persoonlijke ontwikkeling van kinderen en jongeren.

Ook als vrijwilliger bij Scouting draait het om plezier en uitdaging, want met die gave vrijwilligersklus ontwikkel jij jezelf. Daar heb je niet alleen wat aan bij Scouting, maar ook in je (toekomstige) werk of opleiding. Scouting staat daarnaast ook nog eens goed op je CV!

Van bever tot roverscout

Al vanaf 5 jaar ben je welkom bij een Scoutinggroep. Bij Scouting wordt gewerkt met verschillende leeftijdsgroepen die speltakken worden genoemd. De jongste speltakken spelen hun spel in een thema. Het spelen in een thema prikkelt de fantasie en stimuleert de ontwikkeling van een kind.

Er zijn in Nederland landscouts, waterscouts en luchtscouts. Je kunt bij Scouting van alles doen en leren, ook als je een beperking hebt! Wist je dat er meer dan 4.000 kinderen met een beperking meedoen aan het Scoutingspel? Lees hier meer over Scouting in het algemeen.

Mike (27): “Of ik er iets voor krijg? Dat niet, maar ik werk graag met jongeren. Iedereen zegt altijd dat pubers niks willen. Dan vind ik het kicken als ik ze zo gek krijg om in Ghana op kamp te gaan. Helemaal zelf bij elkaar gespaard!”

Edwin (24): “Dankzij Scouting heb ik een uitgebreid netwerk. Ook voor vrijwilligers is Scouting een toffe vrijetijdsbesteding waar je veel nieuwe vrienden maakt en ook nog eens aan je vaardigheden werkt!”

Meer dan je groep

Ook buiten de 1.100 Scoutinggroepen is er bij Scouting veel te doen. In je eigen regio kun je ook samen met andere Scoutinggroepen iets ondernemen. Er zijn landelijke kampen en internationale evenementen. Scouting telt wereldwijd meer dan 40 miljoen leden!

Je kunt heel veel betekenen!

Bij Scouting maak jij het avontuur mogelijk! Je helpt kinderen en jongeren zichzelf te ontwikkelen en je helpt ze te leren verantwoordelijkheid te dragen op een speelse, avontuurlijke manier. Samen met andere vrijwilligers – in Nederland totaal zo’n 25.000! – zorg je ervoor dat kinderen het geweldig naar hun zin hebben.

Nynke (19): “Ik vind het heerlijk om leiding te zijn. Elke week organiseren we als team opkomsten en ieder jaar bedenken we geweldige kampen. Het allerleukste zijn natuurlijk de opkomsten met de kinderen. Je ziet ze dan genieten, nieuwe dingen proberen en ontdekken. En dat is ontzettend gaaf om te zien! Scouting is echt het hoogtepunt van mijn week!”

Teamwork

Scouting is teamwork! Kinderen leren al jong hoe ze met anderen kunnen samenwerken. Dat gebeurt ook als je vrijwilliger bij Scouting bent: je staat er nooit alleen voor. In je team beslis je over de locatie van het zomerkamp, het maken van een uitdagend programma, over de keuze van een thema voor kamp en ga zo maar door. Ook het besturen van een Scoutinggroep doe je samen.

Wat kan ik doen?

Met maar een paar uur vrije tijd ben je al een geweldige vrijwilliger. Er zijn verschillende vrijwilligersklussen en daarvan is er altijd wel eentje die aansluit bij jouw kwaliteiten of juist bij datgene wat jij nog wilt leren. Neem contact met ons op via info@graafvanlynden.nl voor meer informatie en om samen te kijken wat je kunt betekenen, of neem een kijkje bij de huidige bestuursvacatures!

Voor iedereen!

Iedereen kan lid worden van Scouting: jong of oud, meisje of jongen. Je wordt vrijwilliger bij een Scoutinggroep in de buurt. Die groep is aangesloten bij Scouting Nederland, de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland. Je ontvangt het Scouting Magazine, je kunt kamperen op échte Scouting-kampeerterreinen in binnen- en buitenland en de vereniging organiseert allerlei activiteiten. Ook zorgen we ervoor dat je goed verzekerd bent in je tijd als vrijwilliger en is er een schat aan informatie te vinden op internet en in een speciale ScoutingApp om jouw tijd bij Scouting zo leuk en makkelijk mogelijk te maken! Nog meer weten? Bekijk dan ook de brochure Aan de slag als leiding!