Stam (18-23 jaar)

Ben jij tussen de 18 en 23 jaar, heb je een eigen mening en heb je wel zin in leuke buitenlandse uitstapjes? Word dan stam (roverscout) en organiseer samen met andere jongeren je eigen kampen en activiteiten. Je kiest drie toffe uitdagingen waarmee je tijdens je stamperiode aan de slag gaat. Daarnaast kun je, als je wilt, leiding worden bij een van de andere speltakken of doorgroeien tot vrijwilliger op regionaal, landelijk of internationaal niveau.

De stamperiode is de laatste periode die een scout als jeugdlid bij Scouting doorbrengt. Vanaf 21 jaar (bij Graaf van Lynden 23 jaar) is een scout namelijk geen jeugdlid meer. In deze laatste speltak hebben stamleden geen begeleiding meer en bedenken ze zelf wat ze bij Scouting willen doen. Als stam ben je bezig met drie uitdagingen die je zelf kiest. Het gebruik van activiteitengebieden (verzamelingen van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen) zorgt voor variatie in het programma. Je onderneemt enorm veel met je stam, in zowel binnen- als buitenland. Veel stamleden kiezen er ook voor om leiding te worden of op een andere manier aan de slag te gaan als vrijwilliger, waar je na je stam-periode mee aan scouting verbonden blijft.

Studentenscouting

Voor jongeren die graag iets met Scouting willen doen maar in een andere stad gaan studeren, is er een speciale tak van de stam of roverscouts: de studentenscouting. Studentenscouting wordt niet aangeboden door Graaf van Lynden, maar is te vinden in grote studentensteden en is ideaal als je uitdagende Scoutingactiviteiten met het studentenleven wilt combineren. Meestal vinden de opkomsten gedurende de week plaats, waardoor je natuurlijk ook gewoon lid kunt blijven van Graaf van Lynden!

Meer weten over de stam/roverscdouts-leeftij of over studentenscouting? Check de roverscoutssite of bestel de Roverscoutsgids.

Kom kijken wat we doen!

Klinkt goed? Draai dan een keer mee met de stam! Neem contact op met Daniël en kom vrijblijvend drie keer kijken.

0 entries
0 reacties
Speltak/Bestuur
Bevers, Stam
Functie
Teamleider Bevers, Contactpersoon Stam
GVL Mailadres
bevers@graafvanlynden.nl
stam@graafvanlynden.nl