Scouting voor thuis!

Deze pagina wordt niet meer geupdatet maar blijft beschikbaar als archief.

Het is natuurlijk super jammer dat de opkomsten momenteel niet doorgaan vanwege het Coronavirus, maar ook thuis kun je je in Scouting-stijl vermaken! Deze pagina wordt tijdens de corona-maatregelen continue aangevuld met allerlei leuke Scouting-tips die je gewoon vanuit huis kunt doen (zowel online als offline). Speel je mee?

Heb je zelf leuke Scouting-ideeën bedacht of gevonden voor thuis? Stuur ze naar allegaartje@graafvanlynden.nl en we voegen ze toe!


#ikscoutthuis

Natuurlijk staat Scouting niet stil! Hoewel we even niet fysiek bij elkaar kunnen komen, zijn we nog steeds samen Scouting en dat willen we graag uitdragen. Doe jij een online activiteit met je mede-scouts ben je op een andere manier thuis met Scouting bezig? Hang dan de #ikscoutthuis poster voor je raam, zodat iedereen dat weet!

Download hier één van de drie posters, print hem uit, hang hem voor je raam en maak er een foto van. Deel deze op social media met #ikscoutthuis. Zo laten we aan de hele wereld zien dat Scouting ook nu niet stilstaat.


Alternatieve activiteiten voor Bevers en Welpen GVL

De Bever- en Welpenleiding van Graaf van Lynden hebben voor hun speltakken alternatieve activiteiten bedacht om thuis lekker actief te blijven!

Bevers

De Bevers hebben in het weekend van 21 maart een mandje thuisbezorgd gekregen met spulletjes die ze kunnen gebruiken voor hun thuisactiviteit. Het mandje wordt elke week aangevuld voor de volgende opkomst. Bekijk hiernaast het instructiefilmpje van de Beverleiding, en klik hier voor de speciale webpagina voor de Bevers!

Welpen

Ook de Welpenleiding is hard aan de slag geweest. Via de mail hebben de ouders een brief gehad waarin de Welpen worden uitnodigt om via Google Classroom mee te spelen met “het grootste Scoutingspel – allertijden!”. De online omgeving is alleen beschikbaar voor de Welpen van GVL, maar hiernaast kun je wél het super gave filmpje van de leiding bekijken!

Dit filmpje is niet meer beschikbaar. Je kunt hem opvragen bij de Welpenleiding.


Activiteitenlijst Scouting Nederland

We doen ons best om hier zo veel mogelijk activiteiten te verzamelen die je vanuit thuis kunt doen, maar ondertussen zijn er zoveel leuke ideeën bedacht dat we het eigenlijk niet bij kunnen houden! Gelukkig heeft Scouting Nederland ook een lijst gemaakt met alle activiteiten die er door de diverse scoutinggroepen in het Nederland en daarbuiten georganiseerd worden. Bekijk regelmatig de website voor nieuwe toevoegingen!


JOTA/JOTI

3-5 april

JOTA-JOTI staat voor Jamboree On The Air en Jamboree On The Internet. Scouts van over de hele wereld ontmoeten elkaar zo’n weekend via de amateurradio en het internet. Normaalgesproken wordt dit wereldwijde evenement ieder jaar tijdens het derde volle weekend van oktober gehouden, maar van 3 tot 5 april wordt er speciaal een extra editie van de JOTI georganiseerd! De website is in het Engels, maar hou het programma op de site goed in de gaten: mogelijk kun je straks ook meedoen als je nog geen Engels spreekt.

Over de speciale JOTI (in het engels):

Bekijk hier de Jota-Joti website:


iScout Mini

Komende weken kan je meespelen met een mini-versie van de iScout! iScout mini gaat over de Reisvragen van het spel iScout. Reisvragen zijn vragen over landen, culturen en plaatsen op aarde. Het antwoord is altijd een plaats op de aarde die op een Google Maps kaartje aangegeven moet worden. Maak een account en verzamel je team, of ga zelf aan de slag om alvast goed geoefend te zijn voor de live-editie van volgend jaar!


iScouting

“Hét online scoutingspel in maart 2020!”
Door Scouting Tarcisius Ede.

Omdat er de komende paar weken geen scouting opkomsten gedraaid worden, heeft Scouting Tarcisius uit Ede een online scouting spel voor jullie gemaakt! Elke week komen er een aantal opdrachten online die je thuis kan doen, plus elke dag een ‘Daily Challenge’ die 24 uur beschikbaar is. Via de website kun je een foto of een filmpje van je opdrachten inleveren. Elke opdracht is punten waard en degene met de meeste punten wint 🙂

Scouting Tarcisius nodigt leden van andere scoutinggroepen van harte uit om mee te doen! Je vindt alle opdrachten op onderstaande website (of via Facebook). Laat even weten in de pol van welke scouting groep je bent.


ScoutLink Webchat

Scoutlink wil mensen zoals jou in contact brengen met andere scouts. Daarnaast hebben ze ook spelletjes kanalen als je geen zin hebt om te praten. Scoutlink is er voor om in contact te komen met andere scouts. Lekker even kletsen met andere scouts als je geen online les hebt. De website is in het Engels, maar je kunt ook Nederlands selecteren als taal. Kom je Weerwolven van Wakkerdam online spelen?

Direct naar ScoutLink (website in het engels):
https://webchat.scoutlink.net/

ScoutLink Nederland (spelletjes)
https://scoutlink.nl/spelletjes/


Help onze Belgische buren!

? Dag Scouting van Nederland, Help jij ons mee? ?

Trek je das of uniform aan en doe zoals Magie De Block zegt: zeg neen tegen het Corona virus! Maak een originele video waarin je BLIJF IN JE KOT** zegt tegen de mensheid. Wij maken er een super toffe compilatie van en sturen deze de wereld in.

Zeg neen tegen het corona! EN blijf in uw kot.

*Belgische minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid
** “Blijf in je huis!”


Lekker knutselen met Greetje

Onze eigen Explorerbegeleiding en oud-Beverleiding Greetje plaatst voor haar werk filmpjes op YouTube, met leuke knutsels die je thuis kunt maken. Bekijk hieronder de eerste knutsel met WC-rolletjes (daar hebben jullie er thuis nu vast genoeg van toch?)!


Maak een leuke kaart voor de helden in de zorg!

Dokters, verplegers en verpleegsters en allerlei andere mensen in de zorg zijn nu extra hard aan het werk om iedereen gezond te houden. Daarom verdienen ze wel wat extra aanmoediging! Wat kun jij doen? Maak thuis een mooie tekening of een leuke kaart met een lief berichtje erop. Je kunt je kaart of tekening in de bus van ’t Allegaartje doen. Wij zorgen er dan voor dat jou kaart of tekening bij een dokter, ziekenhuis of andere zorgverlener terecht komt. Je mag zo veel kaarten en tekeningen maken als je wilt. Zo toveren we samen een lach op de gezichten van onze zorghelden!


Geen Scouting, maar wel leuk!

De Online Jeugdbeweging (tegen Coronaverveling)
https://www.facebook.com/groups/2693825807396758/about/

Heb jij nog genoeg toiletpapier in huis, of moet je op jacht naar meer? Met deze handige website kun je het berekenen!
http://howmuchtoiletpaper.com

Pretend You’re Xyzzy
(‘Cards Against Humanity’-variant, geschikt voor Explorer-leeftijd)
https://pyx-1.pretendyoure.xyz/zy/game.jsp

Earth Hour 2020 (Wereld Natuurfonds)
wwf.nl/earthhour