Scheerschuim en smokkelwaar bij het overvliegen!

Met de zomer achter de rug en de kampfoto’s bekeken, was het afgelopen zaterdag weer tijd voor de oudste leden om over te vliegen naar hun volgende speltak! Maar liefst 29 kinderen vlogen over, vanaf de Bevers naar de Welpen of helemaal tot naar de Stam. Het was een gezellige middag met mooi weer en vooral veel vieze kinderen en leiding!

Ruim voor tweeën kwamen de eerste nerveuze overvliegers al aanzetten, vergezeld door vaders, moeders, broertjes en zusjes om aan te moedigen en die het spektakel natuurlijk ook vooral niet wilden missen. De koffie, thee en limonade stond vast klaar, en voor de geïnteresseerden was er de gelegenheid om een nieuw shirt of een nieuwe trui van GVL aan te schaffen. Overvliegers groeien nu eenmaal hard! Daarnaast lag in het Kabouter/Scoutslokaal een enorme berg gevonden voorwerpen van zomerkamp tentoongesteld, dus ook oúde spullen konden nog even teruggezocht worden*. Voor de oplettende bezoeker was er bij de bestuurstafel bovendien alvast een sneak peek te vinden van het vernieuwde Allegaartje, dat komende zaterdag voor het eerst weer op papier uit komt!

Om twee uur werden alle kinderen verzameld in de kampvuurkuil, waar Thuu van de Welpen iedereen welkom heette. Na een korte uitleg van wat overvliegen nu precies inhoudt, mochten de overvliegers alvast het bos in om hun plaats als “douaniers” in te nemen: de andere kinderen, ouders en leiding gingen namelijk proberen om zoveel mogelijk Speltakinsignes over te smokkelen naar de oude eik. Bevers kregen drie punten voor elk insigne, Welpen en Kabouters twee en Scouts, Explorers en ouders kregen één punt per gesmokkeld insigne. De douaniers/overvliegers moesten echter proberen om zoveel mogelijk smokkelwaar te onderscheppen, waarbij elk Beverinsigne één punt, Welpen- en Kabouterinsignes twee en Scouts/Explorerinsignes drie punten waard waren voor de douaniers (andersom dus). Of het nu door de fanatiekheid van de douaniers kwam of misschien toch door de verhouding overvliegers/andere kinderen, maar de douaniers beëindigden het spel uiteindelijk met een glansrijke overwinning!

Na het smokkelspel was het eerst tijd voor limonade en wat lekkers, om weer even op adem te komen. Vervolgens werden alle aanwezigen ingedeeld in vijf groepen: in deze groepjes begon iedereen aan een eigen spel of opdracht, waarbij er na tien minuten doorgedraaid werd naar het volgende spel. Voor de overvliegers had de organisatie echter nog een uitdaging in petto, want zij moesten de spellen uitvoeren met extra bagage! Welpen en Kabouters kregen een ongekookt ei om bij zich te houden, Scouts een ei en een steen en Explorers een ei, een steen en een waterballon. Ohjee…

Met de eieren op zak begon iedereen aan de spellen: zo werd er water overgebracht met lekke bekertjes, een hindernisbaan afgelegd als menselijke ketting, werd er trefbal gespeeld in een heus vliegtuig en was het een enorme kliederboel bij het ballon-scheren en de derriedouche. De leiding was druk in de weer met het vervangen van gebroken eieren en kapotte waterbalonnen, waarbij er hier en daar misschien een extra eitje of ballonnetje op iemands hoofd terecht kwam… Het was gelukkig mooi weer, dus dit leverde vooral een vrolijk smeerboel op.

Toen iedereen alle bij alle spellen langs geweest was, bleek dat een aantal overvliegers zich er wel erg gemakkelijk vanaf hadden gemaakt door de derriedouche over te slaan. Dat kon natuurlijk niet! Voordat de dag werd afgesloten mochten zij daarom toch nog even plaats nemen op de stoelen voor de derriequiz, waarbij ieder antwoord je een een hoopje vla of een toef slagroom oplevert (en niet in je mond, gewoon op je hoofd natuurlijk). Overigens bleken de overvliegers de leiding en andere kinderen hierna érg aardig te vinden, dus na een hoop “geknuffel” zaten ook de meeste leiding en niet-overvliegers ónder de vla, slagroom en scheerschuim! Bekijk de foto’s hierboven maar eens om te zien hoe dat er uit zag.

Tot slot mochten de overvliegers nog even kennis gaan maken bij hun nieuwe speltak, alvorens de douches en kranen aan gingen om iedereen weer een beetje te fatsoeneren voor de rit naar huis. Al met al was het een erg geslaagde dag met veel gelach en een groep stoere nieuwe Welpen, Kabouters, Scouts, Explorers en Stam. We zijn trots op jullie, heel veel plezier bij jullie nieuwe speltakken!

* De gevonden voorwerpen die met het overvliegen niet zijn opgehaald, liggen nog tot 30 september in de bak onder de kapstok. Daarna worden deze gedoneerd of weggegooid.

Your comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.