Welpen en Kabouters gaan samen verder!

Na de Rowans en Sherpa’s (Explorers) en Gidsen en Verkenners (Scouts), gaan vanaf 2018 ook de Welpen en Kabouters verder als één grote gemengde speltak! De leidingteams van de twee speltakken hebben afgelopen herfst het plan opgevat om de beide groepen samen te voegen, en ook binnen de groep is dit initiatief enthousiast ontvangen.

Het gemengde draaien sluit goed aan bij de dynamiek van de overige speltakken: kinderen die bij de Bevers vriendjes en vriendinnetjes zijn geworden kunnen gewoon samen verder in hun volgende speltak en ook op sociaal gebied is het goed en gezellig voor de kinderen om samen te kunnen leren en spelen. Daarnaast is de samenvoeging uiteraard een mooie oplossing voor het voormalige leidingtekort bij de Welpen.

Naam

De “nieuwe” speltak zal de bekende naam Welpen krijgen in lijn met de speltaknamen zoals die momenteel worden uitgedragen door Scouting Nederland. Het leidingteam zal bestaan uit Aryanne Slootweg (teamleider en contactpersoon), Josine van der Geest (contactpersoon), Judith de Graaf, Bart Mesman, Roel van Klink en Jeremy de Waal. Vaste invalkracht wordt Daniël Venhuizen. Steef Hegeman is per de samenvoeging helaas gestopt als leiding om zich meer op zijn studie te kunnen richten.

Opkomsten

Vanaf 1 januari zijn de beide speltakken officieel samengegaan. Op 6 januari is eerst nog de nieuwjaarsborrel, dus op 13 januari tussen 10.00 en 12.00 uur zal de eerste éxtra feestelijke gezamenlijke opkomst zijn voor de nieuwe Welpenspeltak!

Vanaf 25 januari worden alle opkomsten (gewoon van 10.00 tot 12.00), activiteiten en kampen als de nieuwe gemengde Welpen gedraaid. De groep wordt een grote speltak van ongeveer 35 leden. Dit is groot genoeg om de groep af en toe te splitsen om twee activiteitengebieden tegelijk aan te kunnen bieden voor de verschillende interesses van de leden.

Het leidingteam is enthousiast over deze samengang en kijkt er naar uit om met de nieuwe speltak van start te gaan. Er zijn al vele leuke ideeën, en het bestuur heeft er alle vertrouwen in dat de gezamenlijk speltak nóg gezelliger en leuker wordt!

Voor eventuele vragen kan er contact opgenomen worden met de Welpenleiding of met het Verenigingsbestuur.


De Welpen en Kabouters draaiden afgelopen jaar als eens per maand samen, zoals hierboven tijdens het slingerrijgen.

Your comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.