Een ochtendje 734 kerstbomen sjouwen

 

Traditiegetrouw is de eerste opkomst van het nieuwe jaar er een van “vereende krachten”: niet alleen al onze leiding en leden van de oudere speltakken, maar ook alle andere Scoutinggroepen in Lisse trekken er dan op uit om gezamenlijk alle kerstbomen uit het dorp te verzamelen. Lees en bekijk hieronder het resultaat van een ochtend hard werken!

Om 09.45 ’s ochtends verzamelden alle kinderen, leiding en chauffeurs zich bij JSJ Campings, waar de sjouwers en chauffeurs verdeeld werden over de drie gebieden die wij in Lisse mogen lopen (Centrum/Van Rijckevorsel, Zeehelden- en Bloemenbuurt en Componisten- en Vogelbuurt). Wie zijn handschoenen vergeten was kon gelukkig een paar te leen krijgen, want kerstbomen willen nog wel eens prikken! Vervolgens stapte iedereen op de fiets of in de auto naar hun wijk, om vervolgens in groepjes door de straten te lopen en de bomen naar de straathoeken te slepen. Daar werden de verzamelde bomen weer opgepikt door de chauffeurs met aanhangwagen, welke op hun beurt de bomen op het centrale verzamelpunt van hun wijk dumpten. Vanaf daar werden de bomen ingeladen en platgeperst door containerwagens van de Meerlanden.

Na flink wat meters in de benen en hier en daar een paar prikkende naalden zijn er door onze groep uiteindelijk 734 kerstbomen opgehaald.┬áNaast het basisbedrag dat we van de gemeente krijgen levert elke boom 50 eurocent op, dus met gezamenlijk een ochtendje de handen uit de mouwen steken hebben we weer een mooi bedrag op weten te halen voor de groep! Speciale dank gaat daarbij uit naar Peter Bakker, Hans Beelen, Jeroen Blom, Han Lanser, Joop Mesman en Barry van Ruiten voor het rijden en/of het beschikbaar stellen van vervoer, en aan Annelies van Toorn en JSJ Campings voor het beschikbaar stellen van de start- en eindlocatie. Op dus naar de kantine van JSJ Campings voor een welverdiende mok soep en een broodje knakworst ter afsluiting. Het was weer een gezonde, gezellige en productieve start van het nieuwe jaar, en ’s middags zetten we de gezelligheid uiteraard nog even door tijdens de nieuwjaarsborrel!

Your comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.