Hoera, een nieuwe Speltak!

Op 13 januari was het dan eindelijk zover! De samensmelting van twee speltakken die altijd lijnrecht tegenover elkaar hebben gestaan: ‘’Kabouters zijn cool, Welpen zijn stom’’, ‘’nee, Kabouters zijn stom; Welpen zijn cool’’. Nu is iedereen gewoon cool.

Om de geboorte van deze nieuwe speltak –die overigens de naam van de Welpen heeft overgenomen- te vieren, zijn we van start gegaan met een buitengewoon feestelijke opkomst. Alles wat er op een feest te wensen is, was er: hoedjes, confetti, vuurwerk, irritante fluitjes, cake en beschuit met gemengde muisjes.

De samenvoeging van twee speltakken heeft er natuurlijk voor gezorgd dat we één gigantische speltak vormen, met wel meer dan dertig welpen! Ontzettend gezellig, al is de drukte die dat met zich meebrengt voor iedereen nog een beetje wennen af en toe. Of dat nu meer wennen is voor de leiding of voor de welpen zelf, laten we maar even in het midden. Gelukkig valt de boel een beetje in toom te houden door welpen onder te verdelen in nesten welke weer toegewezen worden aan de welpenleiding: Oe, Mang, Raksha, Tuu, Mor en Chil.

Verder opent zo’n grote groep een deur naar allerlei nieuwe mogelijkheden: gigantische spellen waar we als aparte speltakken nooit van hadden durven dromen! Zijn we alleen nog niet aan toegekomen. Wel zijn er een hoop klassiekers voorbij gekomen zoals Hollandse Leeuwen, levend kwartet, Chinese Muur, nachtwacht, ‘’lach als je van me houdt’’ en nog een aantal. Deze spellen verlopen natuurlijk heel anders met zo’n grote groep: zo valt er niet meer te winnen bij Chinese Muur en ben je eigenlijk al zo goed als af wanneer je nog met maar vijf mensen over bent. En zo verandert tijdens nachtwacht de hele blokhut in een oase van hutten, tenten, forten en opruimwerk.

Al met al zijn we (in ieder geval als leidingteam) ontzettend blij met de fusie van de speltakken en alle gezelligheid die het met zich meebrengt en kijken we uit naar de rest van dit scoutingseizoen, en de daaropvolgende seizoenen!

Your comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.