Graaf van Lynden collecteert voor Jantje Beton

Deze week collecteert Graaf van Lynden in Lisse, samen met een aantal andere verenigingen, voor Jantje Beton. Misschien heb je ons al wel langs zien komen! Is er in jouw straat niet gecollecteerd of was je misschien niet thuis? Tot en met zaterdag 10 maart collecteren wij in een aantal wijken, en bovendien kun je onze Welpen op zaterdag ook in het Blokhuis vinden met hun collectebus. Hartelijk dank voor je bijdrage!

Over Jantje Beton

Spelen is belangrijk, en daarom zeggen wij: stop nooit met spelen! Kinderen moeten bewegen voor een gezonde ontwikkeling. Tijdens het spelen leren ze bovendien belangrijke dingen zoals vrienden maken en omgaan met tegenslagen. Ook voor Scouting is “spelend leren” een belangrijk onderdeel. Maar wist je dat 1 op de 5 kinderen niet of slechts één keer per week vrij buiten kan spelen?

Jantje Beton is hét goede doel dat zich samen met kinderen inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speeltijd. Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan de activiteiten en projecten van Jantje Beton. Kwetsbare kinderen krijgen hierbij speciale aandacht. Het doel van al deze inzet is dat álle kinderen dagelijks lekker kunnen spelen en bewegen. Want kinderen moeten steeds meer, en spelen steeds minder: terwijl spelen het belangrijkste én het leukste onderdeel is van een gezond leven. Spelen houdt je vrolijk en open tegenover de wereld. Eigenlijk zou iedereen wat meer moeten spelen!

Over de Collecte

De helft van de gecollecteerde opbrengst besteedt Jantje Beton aan speelprojecten in heel Nederland. De andere helft is voor onze eigen clubkas. Die opbrengst is heel erg welkom: we kunnen hier bijvoorbeeld een deel van onze zomerkampen mee bekostigen en nieuw spelmateriaal aanschaffen.  Zo zorgen we er samen voor dat meer kinderen meer kunnen spelen, niet alleen in de rest van het land maar ook gewoon in onze eigen buurt!

Geschiedenis

In 1968 is Jantje Beton ontstaan omdat er steeds meer ‘beton’ kwam en steeds minder ruimte om buiten te spelen. Vrijwel vanaf het begin heeft Prinses H.K.H. Beatrix zich ingezet voor Jantje Beton. Zij gaf toen al aan: ‘Vertel ons wat er in jullie ogen allemaal beter zou kunnen. Het gaat immers om jullie geluk en jullie toekomst. Jullie hebben daarom recht van spreken’. Een uitspraak die uniek is voor die tijd. Daarnaast heeft zij het beeldje voor Jantje Beton gemaakt. Het mannetje met het vuistje in de lucht dat symbool staat voor alles wat Jantje Beton doet: opkomen voor kinderen en spelen!

Meer weten over Jantje Beton? Bekijk de website!

Your comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.