Welpen helpen Anna, Elsa, Olaf en Sven terugvinden

Hoogste tijd voor een weekendkampje bij de Welpen! Maar ohjee, wat zullen we nou meemaken..?

Vrijdagavond

Terwijl we in de kampvuurkuil zitten komt er plotseling een man in dikke winterjas aangelopen die verschillende namen roept. Wij zijn natuurlijk nieuwsgierig en vragen wie hij is en wat er aan de hand is. De man stelt zich voor als Kristoff en vertelt dat er van de week een onwijze herfststorm voorbij is gekomen, en nu is hij al zijn vrienden kwijt: rendier Sven, ijskoningin Elsa, prinses Anna en sneeuwman Olaf. Oh nee! Wij van Scouting zijn natuurlijk heel goed in mysteries oplossen, en willen dus wel helpen.

Opzoek naar Sven

We vragen Kristoff of hij misschien ideeën heeft waarmee we iets kunnen. Kristoff denkt dat Sven geschrokken is en ergens in het bos rond waard. Wij kunnen misschien helpen om hem te vinden en te vangen!

Na ons goed voorbereid te hebben, gaan er drie groepjes gewapend met kaart en portofoon het bos in naar verschillende startpunten. Om de beurt geven de groepjes via de porto door aan Kristoff naar welk volgend punt ze lopen: er kan echter slechts één punt per keer verplaatst worden met de wandelslee. Elk groepje kan wel twee keer een vliegend rendier gebruiken. Nadat de groepjes een punt gekozen hebben, weet Kristoff te vertellen of Sven lopend of vliegend verplaatst is. Om de zoveel tijd krijgen de groepjes ook een tip op welk punt Sven precies zit zodat ze samen kunnen werken om hem in te sluiten en terug te brengen naar Kristoff. Onderweg dus goed luisteren of we Sven misschien zien of horen lopen, en ja hoor: na puik drijfwerk van groepjes 1 en 3 weet groepje 2 Sven uiteindelijk te vinden. Yes, één vriend gevonden!

Documentaire “Frozen” en knakworst

Ondertussen is het echter al laat op de avond, dus gaat Kristoff samen met Sven op zoek naar meer aanwijzingen over hun andere vrienden terwijl wij lekker uitrusten op de blokhut. Sven heeft de leiding een documentaire gegeven over hoe hij en zijn vrienden elkaar ontmoet hebben, getiteld “Frozen”. Lekker op bed dus met een glaasje limonade en zelfs een heerlijk broodje knakworst! Daarna plassen, handen wassen, tanden poetsen en pyjama aan en word de film vanuit de slaapzakken afgekeken.

Zaterdag

Elsa gevonden!

Na rustig wakker te zijn geworden en lekker te hebben ontbeten, komt Kristoff weer langs op de blokhut. En hij heeft Elsa meegenomen! Zij was ook naar haar vrienden opzoek, en liep Kristoff en Sven in het bos tegen het lijf. Elsa heeft ontdekt dat het zo hard heeft gewaaid met de storm, dat alle sneeuwvlokjes van Olaf door het bos heen zijn gewaaid. Ze vraagt wil ons dan ook vragen om te helpen om Olaf weer in elkaar te zetten door allemaal kleine Olafjes te maken, waarmee zij genoeg magie kan verzamelen om weer één grote Olaf te maken! Hieronder kun je nog eens bekijken hoe dat ookalweer moest:

Benodigdheden:

  • Witte sok
  • Rijst
  • Draad of wol
  • Wiebeloogjes
  • Knoopjes of kralen
  • Vilt en andere versiersels

Olaf sprokkelen

Met alle kleine Olafjes gereed, probeert Elsa samen met de kids de echte Olaf weer bij elkaar te toveren. Echter… het lukt niet! Alle sneeuwvlokjes van Olaf zijn natuurlijk door het bos heen gewaaid, dus Elsa en Kristoff vermoeden dat we misschien nog niet nog niet genoeg sneeuw hebben. Ze stellen dus voor om sneeuwvlokjes te gaan verzamelen, en daar sneeuwballen van te maken. Als we genoeg sneeuwballen maken, kan Olaf misschien toch nog teruggebracht worden!

Iedere Welp wordt door Elsa omgetoverd in een magisch ijsklontje, en krijgt een kaartje met een sneeuwbal, een paar graden vorst en een handje sneeuwvlokjes mee. Voor de eer en de lol maken we er ook nog een wedstrijdje van: de Welp die aan het einde van het spel de meeste sneeuwballen heeft wint het spel. De sneeuwvlokjes zijn in het bos te vinden. Als je een sneeuwvlokjes vindt is ‘ie voor de eerlijke vinder. Onderling vechten de ijsklontjes echter óók om sneeuwvlokjes, want ze willen natuurlijk wel het spel winnen! Als het ene ijsklontje de andere tikt, dan wint het ijsklontje met de meeste vorst (kaartjes met “-1°C”). Die krijgt dus alle sneeuwvlokjes van de verliezer, want sneeuwvlokjes plakken aan het grootste ijsklontje vast.

Maar hoe kun je nou een sneeuwbal maken, of zorgen dat je sneeuwvlokje niet kwijtraakt?

Handschoenen

Met handschoenen kan je van sneeuwvlokjes sneeuwballen maken. Je kunt bij de handschoenen dus je sneeuwvlokjes ruilen voor sneeuwballen, die we nodig hebben om Olaf terug in mekaar te zetten (en om te winnen!).

Elsa

Elsa, de ijskoningin, kan de kou uit een sneeuwbal halen. In ruil voor een sneeuwbal krijg je bij haar dus een graad vorst (“-1°C”) terug. Vorst heb je nodig om koud genoeg te zijn om niet zomaar je sneeuwvlokjes kwijt te raken als je getikt wordt door een ander ijsklontje

Yeti

Er loopt echter ook een yeti (verschrikkelijke sneeuwman) rond in het bos! Als je door hem getikt wordt kan er van alles gebeuren. Bij een sneeuwballengevecht moet je één sneeuwbal inleveren. Te veel zon betekend dat de vorst verdwijnt, en dus moet je één “-1°C” inleveren. En verschijnt er een windhoos, dan vliegen al je sneeuwvlokjes weg!

Met een berg aan sneeuwballen keren we uiteindelijk moe terug naar de hut. Elsa denkt dat het misschien helpt als ze in haar ijspaleis is, en neemt de sneeuwballen dus mee daarheen. Ze belooft ons gelukkig te laten weten als het gelukt is Olaf terug te halen 🙂

IJshakkers maaltijd en marshmallows

Ondertussen hebben wij allemaal flink honger gekregen, en dus stelt Kristoff voor om een echte ijshakkers maaltijd te nuttigen: twee boterhammen met daartussen een dikke laag kaas, ham, komkommer, sla, tomaat, chips en saus (en in het geval van de Welpen, álles wat er maar op tafel staat..!). Smullen!

Gesterkt en wel gaan we weer het bos in om nog wat naar Anna te zoeken, de laatste vriend van Kristoff die we missen. Tijdens een paar spelletjes Canadese IJsberen, Sneeuwemmerbal en Omgekeerd verstop-je-in-een-Iglo weten we Anna helaas niet te vinden. Dan maar weer even naar de blokhut om op te warmen bij het kampvuur en ons te goed te doen aan heerlijke marshmallows.

Wie is dat..?

Maarja, we moeten toch echt nog Anna vinden..! Het bos dus maar weer in, dit keer nog veel verder dan we al geweest zijn. Om onze gedachtes af te leiden spelen we een potje IJspegel-tikkertje. Maar hee, we komen ineens een ijspegel tekort! En… wat blijkt? Dat komt omdat zomaar een jongedame het spel in is gestapt en mee is gaan spelen. Zou het..? Ja, dat is Anna! We hebben haar gevonden! Of nouja, eigenlijk zij óns natuurlijk. Maar daar doen we niet moeilijk over. Ze vond het er zo gezellig uitzien dat ze mee wilde doen, en nu we haar vertellen dat wij juist naar haar opzoek waren voor Kristoff en Elsa is ze al helemaal blij!

Samen lopen we terug naar de hut. Zodra Kristoff, Sven en Anna elkaar zien zijn ze uitzinnig van blijdschap. Kristoff heeft al zijn vrienden weer bij elkaar! Althans, we missen Olaf nog… Omdat wij bijna naar huis moeten, belt Kristoff op naar Elsa om te vragen of ze Olaf al weer tevoorschijn heeft kunnen toveren. En inderdaad! Olaf sprint weer vrolijk in het rond in het ijspaleis, en Elsa vertelt dat wij hem binnenkort zelf ook kunne terugzien in de nieuwe documentaire die eind november uitkomt over de vrienden. Joepie!

Kristoff, Anna en Sven bedanken ons hartelijk voor onze hulp, en dan is het voor ons allen tijd om lekker naar huis te gaan en uit te rusten. Het was me het weekendje wel zeg, maar we hebben met zijn allen genoten!

Tot volgende week op een hopelijk lekker rustige opkomst 🙂

Your comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.