Explorers oefenen bij de haard voor iScout

Komend voorjaar doet Graaf van Lynden uiteraard weer mee met iScout, een landelijk spel waarbij je opdrachten uitvoert en digitaal vragen beantwoord om met je groep zoveel mogelijk punten te verzamelen.

Afgelopen jaar was Graaf van Lynden bij het beste kwart van de teams, maar uiteraard willen we komend jaar nóg beter presteren! Om voor te bereiden hebben de Explorers dan ook geoefend met het beantwoorden van de Reisvragen; gewoon lekker bij de kachel met kaarsjes, thee en speculaas. Een aantal vragen:

Training

In dit gebouw uit de renaissance hebben ze een kernreactor gebouwd. Hint: zoekterm + dit beschreven gegevensformaat: Een gegevensformaat maakt gebruik van voor de mens leesbare tekst in de vorm van data-objecten die bestaan uit een of meer attributen met bijbehorende waarden. PS.: (bij het woord moet nog wel een A)

Oeps?

Door de verkeerde munitie te laden doodde dit schip bijna een amerikaanse president. Ga naar de plek waar de persoon begraven licht waarna het schip vernoemd was.

Te onzichtbaar?

In 2009 was er een botsing tussen twee onzichtbare wapens. Waar wordt het meest noordelijke wapen opgeslagen?

Brandontopia!

Ik wil mij eigen land opbouwen. Waar kan ik dat doen zonder problemen te krijgen van andere landen?

Wil je komend jaar meedoen met de iScout? Hij vind plaats op zaterdagavond 7 maart 2020. Hou de site in de gaten voor de aankondiging!

Your comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.