Een ochtendje Kerstbomen ophalen

Door Hans Beelen

Mats, Martijn, Hidde en Sofie…

Dat waren de Welpen die op 4 januari met veel andere GVL’ers gezorgd hebben dat er mega veel Kerstbomen werden opgehaald in de straten van Lisse. Jolanda hoorde ik in de middag, bij de Nieuwjaarsborrel, eerst 550 zeggen en later had ze het al over meer dan 1000 van die prikdingen, dat was dan nog maar het ophaal resultaat van twee Scoutingclubs.

Nadat we in de Poelpolder bij het bedrijf Homma waren verzameld en iedereen elkaar een gelukkig Nieuwjaar had gewenst kregen we van Jolanda straatnaamplattegronden mee. Samen met de andere Scoutingverenigingen van Lisse was het de bedoeling alle Kerstbomen die vóór de huizen of de tuinen lagen op te halen. De Gemeente Lisse wilde niet dat er zomaar overal in het dorp Kerstbomen in de straten terecht kwamen, dat zou alleen maar overlast kunnen veroorzaken.

Met één grote bestelbus, en twee wagens met aanhangers erachter en zelfs een trekker met een kiepwagen begon het ophalen. De Welpen met hun leiding brachten heeeel veeeeel bomen naar verzamelplaatsen waar ze later in en op de wagens werden geladen. Schuin achter de grote bushalte aan de Ruishoornlaan werd een reusachtige berg groen gemaakt. 

Jolanda en Tanja zorgen voor limo en koffie en koeken, zelfs ook nog drop voor onderweg, Ach, zo slecht was dit werkje nog niet.

Later in de middag kwamen er twee vuilnisauto’s van de Meerlanden om de bomen op te halen. Vanaf de blokhut kwamen de grote jongens helpen om alles in de wagens te gooien, gelukkig was ook dat klusje weer gauw klaar en was iedereen weer snel terug op de Blokhut.

Voor elke opgehaalde boom krijgen de Scoutingverenigingen een klein bedrag voor de clubkas, veel opgehaalde bomen geeft ook dit jaar een tevreden penningmeester.

Tot januari 2021 maar weer.

Hans.

Your comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.