Van de Voorzitter

Beste allemaal,

Vanaf begin maart werden we allemaal bij Scouting gedwongen veel zaken niet of anders te gaan doen. Corona (COVID 19) deed direct al het “wikkelen” van de corsowagen stoppen, erg jammer, de Explorers en hulptroepen waren bijna klaar. Direct daarna de sluiting van de blokhut, alle activiteiten werden stopgezet. Bloemencorso werd afgelast en extra inkomsten voor onze club konden niet worden bijgeschreven.

Na 28 april konden de Bevers, Welpen, Scouts en Explorers weer opkomst draaien met wèl heel veel voorwaarden waaraan voldaan moest worden. De Voorjaarsvergadering kon in maart in de blokhut geen doorgang vinden maar op 11 juni is dat alsnog gelukt. Zomerkampen in bubbels: wie had daar ooit van gehoord? Wel fijn dat ze door konden gaan. Voor de 18+ers is er helaas minder ruimte (tenzij je leiding geeft), maar met wat creativiteit en digitale hulpmiddelen kan daar nog een aardige mouw aan gepast worden.

Dan in het nieuwe seizoen een geslaagde leidingbarbecue en een week later de start van het seizoen met opkomst bij Kasteel Keukenhof op Open Monumentendag, en eind september gebruik van zo’n super klimnet bij het overvliegen. Eigenlijk kan er best nog veel. Tot het aantal Corona besmettingen weer toe ging nemen in oktober en november en we opnieuw voorzichtiger moesten zijn.

Maar, begeleiding, bestuur en scouts van alle leeftijden doen het allemaal maar gewoon, met al die steeds veranderende regelgeving.

Complimenten voor iedereen.

Hans Beelen
Voorzitter

Your comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.