Hengelend de deuren langs: Jantje Beton tijdens Corona

Zo, dat was wel wat lastig: wat te doen met de collecte van Jantje Beton? Collecteren voor kinderen, de helft van de opbrengst voor onze eigen vereniging en de andere helft om ook kinderen met een handicap of in achterstandswijken te kunnen laten spelen. We doen het nu al jaren. Maar: “Kunnen we wel langs de deuren gaan in deze Corona tijd?” was de vraag binnen het bestuur en bij de speltakken. Dat werd dus wikken en wegen.

De Jantje Beton landelijke organisatie liet weten dat het met inachtneming van de corona regels mogelijk was om toch te gaan collecteren. Aanbellen, de collectebus vóór de deur op de grond zetten, zelf achteruit lopen en na het opengaan van de deur zeggen dat je voor Jantje Beton komt. Vriendelijk kijken en dan hopen dat de meneer of mevrouw wat in je bus gaat stoppen.

Het besluit werd genomen, dit jaar weer geen bloemencorso dus ook geen corso inkomsten, dus eigenlijk was er niet echt te kiezen. DUS: De Scouts en de Explo’s mochten langs de deuren…

Toen waren daar opeens, door Tim gefabriekt met ondersteuning van Jeroen en Daniël, de collectebussen aan een bamboe stok. Het zag er allemaal leuk uit, er werdt aan de deur zo nu en dan smakelijk gelachen om de creativiteit.

Geen best weer, zeg maar gewoon slecht weer, tijdens de twee avonden dat gecollecteerd werd. Men had echter vaak al een jaar geen collectebus meer gezien, zodat er veelal met een lach gegeven werdt. En gelukkig doen een stroopwafel of stroopkoek veel om het moraal op te krikken.

Vervolgens op zaterdagmiddag toen de scouts door het dorp gingen met aan het begin en aan het eind ijswaterbuien was het eigenlijk helemaal prut. Maar… de opbrengst bleek na telling fantastisch! 800 euro, dus 400 euro voor GVL. Dan zijn natte kleren weer snel vergeten.

En dan… was er ook nog de online collecte via DigiCollect. Met een online aangemaakt collectebus digitaal familie, vrienden, buren en andere kennissen langsgaan, gaat dat werken?

Jazeker, mooi maar even 500 euro binnengehaald door een tiental GVLers. Eervolle vermelding voor Hidde, die snapt pas hoe je het moet doen: in zijn eentje heeft hij ruim éénderde van de 450 euro binnengesleept. Eindstand: totaal ruim 1300 euro opgehaald, waarvan de helft voor Graaf van Lynden is.

IEDEREEN BEDANKT!

Your comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.