Wethouder opzoek bij Graaf van Lynden

De kersverse Lissese Wethouder Van Haaster heeft in het kader van zijn kennismakingswandelingen kennis gemaakt met Scouting Graaf van Lynden. Onder het genot van een vers kopje koffie heeft Van Haaster een rondleiding gekregen door de blokhut aan de Spekkelaan en het omringende Keukenhofbos door Stichtingsvoorzitter Lex Hunnekink…

Scouting is voor Van Haaster geen onbekend gebied. Zo heeft hij zelf diverse speltakken doorlopen van Bevers tot Explorers en is zelfs leiding geweest in zijn toenmalige woonplaats Nootdorp. “Scouting speelt dan ook een grote maatschappelijke rol in de samenleving” aldus Van Haaster. “Dat zien we ook terug in Lisse en fijn om zo snel al kennis te maken”.

Scouting Graaf van Lynden is een open en hartelijke vereniging die elk weekend met meer dan 100 leden actief is in sport, spellen, buitenleven, expressie en veel meer. Hunnekink geeft aan dat de activiteiten zeer divers zijn. “Er worden spellen gedaan in het bos, fikkie gestookt in de kampvuurkuil, weekendkampen gehouden, gepionierd en deelgenomen aan regionale scoutingwedstrijden. Ook zijn er activiteiten waar niet direct aan wordt gedacht bij scouting. Zo steekt de vereniging ook elk jaar de corsowagen van De Keukenhof waar iedereen aan meewerkt” aldus Hunnekink. “Als het tenminste doorgaat.”

Op dit moment wordt ook een inzamelingsactie opgezet voor een nieuw sedumdak van de blokhut. Deze is aan vervanging toe en daar is een groot bedrag mee gemoeid. Daar steekt iedereen z’n schouders op dit moment onder. De vereniging is voor de leden, door de leden.

Vaak ontstaan bij scouting dan ook vriendschappen voor het leven. Zo ook bij de Graaf van Lynden, waar zelfs vele “scoutingliefdes” uit zijn voortgekomen. Daarbij spreekt voorzitter Hunnekink uit eigen ervaring, want ook hij heeft zijn vrouw ontmoet in zijn 35 jaar lidmaatschap van de scoutingclub.

Wethouder Van Haaster geeft aan altijd open te staan voor samenwerkingen tussen de Scouting en Gemeente Lisse. “De lijnen zijn na deze kennismaking kort, dus laten we elkaar helpen waar we kunnen” aldus Van Haaster.

Dit artikel verscheen eerder op BlikOp Lisse – Nieuws

Your comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.