Een nieuw seizoen: Jawel, we zijn weer begonnen!

Na de succesvolle zomerkampen was er een aantal weekjes rust, vakantie houden, even helemaal niets. De scholen zijn vanaf begin september van start en daar volgen wij altijd snel achteraan. Voor een spetterende barbecue waren de Corona maatregelen nog wat te streng dus helaas we dienden rustig te beginnen.

Maar toch was al weer volop drukte vanaf begin september!

4 en 5 september: Leidingweekend, veel leiding van alle speltakken hadden een leuk programma in en rond de blokhut. Zo moest er overdag gepuzzeld en samengewerkt worden om de blokhut in te komen, leerde men een echt Scouting-fluitekoord te knopen en werd er een knutselauto-race gedaan. ’s Avonds budgetkoken met verplichte ingrediënten, letters en kleuren en een uitdagend Escape-spel. ’s Avonds wisselde men de belevenissen en de sterke verhalen van hun zomerkamp uit en werd er genoten van het kampvuur. Zondagochtend een lekker ontbijtje in de zon en nog een teamwork spel met dozen, letters en woorden. Iedereen was daarna weer extra gemotiveerd voor het komende seizoen.

10 en 11 september: de eerste opkomst van seizoen 2021/2022. Om nog twee opkomsten met de ‘oude” groep te kunnen draaien hebben we dit jaar niet aan Monumentendag meegewerkt

Ook op 17 en 18 september nog met Bevers, Welpen, Scouts, Explorers en Stam in de “oude “ samenstelling. Het weekend erna was het “paarden in het bos” tijdens de feestweek, zodoende hebben niet alle groepen nogmaals een opkomst kunnen draaien.

GELUKKIG werden op 25 september bijna alle maatregelen omtrent Corona versoepeld, dat was al prettig voor  “paarden in het bos” en natuurlijk extra fijn voor alle volgende opkomsten. Alle GVL’ers die veel extra werk hebben moeten verzetten door de Corona regels, vanaf hier super bedankt.

Dan op 2 oktober HET  “OVERVLIEGEN” 

Vanaf 11.00 uur werd al begonnen aan het “poetsen” van de kampvuurkuil en het klaarleggen van alle materialen die later het bos in dienden te worden gebracht. Na om 12.00 uur “de soep’ en “brood met knakworst” voor alle medewerkers werd het tijd voor alle sjouwers om alle benodigdheden naar de eerste open plek te brengen. Palen en touwen, heel veel kussens, een groot klimnet, een super dekzeil, blauwe tonnen, vele emmers gevuld met water en ongelooflijk veel klein materiaal waren nodig. “De Stam” maakte van de palen en het klimnet een uitdagend obstakel.

Om 14.00 uur ging het “los” voor de overvliegers en vele bos opdrachten dienden te worden uitgevoerd. Zo ongeveer om 15.00 uur was het dan tijd voor de “finale’. Veel ouders, oma’s en opa’s waren getuige van het spektakel.

Het “overvlieg parcours” begon eenvoudig met wat slingerlianen en een paar op de grond liggende ringen, daarna over de blauwe tonnen gevolgd door de reusachtige klimnet constructie. Dat was nog niet alles, ook nog, op de buik, zeker tien meter schuivend onder het dekzeil over en door het natgemaakte zand. 

Nieuwe Welpen, Scouts en Stamleden, allemaal volbrachten ze het parcours en kwamen goed aan bij hun nieuwe speltak. Leuk is nog te vertellen dat de “uitvliegende” Expo’s en nieuwe Stam’ers geblinddoekt onder het zeil door dienden te schuiven.

Maar………….. of dat nu kwam doordat ze er voor uitgedaagd waren…… veel van de acrobaten van alle leeftijden zag je later ook nog één voor één door de sloot heen plonzen van het weiland achter de blokhut. Knap hoor, brrrrrr……

SCOUT IT OUT in Duinrell

…op 9 oktober was voor veel GVL’ers de volgende uitdaging. Een TOP regio evenement, vol avontuur, spanning  en sensatie………… en nattigheid.

In het avonturenpark waren alle Scoutingkleuren volop aanwezig. Het rood van de Bevers, groen van de Welpen, beige van de Scouts en brique voor de Explorers en ouderen.

Van het ene spannende onderdeel naar het andere werd soms zelfs gehold. Een aantal enthousiastelingen had het ook nog voor elkaar gekregen om een nat pak te halen, nou, zo warm was het er nu ook weer niet.

Later nog een eind in de file staan om uit Wassenaar weg te komen gaf een ietwat langdradig eind aan het bezoek, maar goed geslapen de daarop volgende nacht heeft iedereen zeker wel.

De leiding en Luifel-leden gingen ’s avonds nog even door met een hapje eten op de blokhut en een ware kikker-race!

Écht het nieuwe seizoen in

15 en 16 oktober was er de eerste opkomst met in veel groepen jonge nieuwe gezichten en werd er voor kennismaken veel tijd gemaakt. Bij de Bevers en de Explorers is zeker nog ruimte voor nieuwe gezichten, dus als jullie nog enthousiaste kinderen weten? 

Alle groepen, leiding en alle andere GVL-vrijwilligers een verder fijn 2021/2022 gewenst!

Namens het bestuur,

Hans Beelen (voorzitter)

Your comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.