Uitnodiging Bloemencorso

Gelukkig, het besluit is genomen: het Bloemencorso 2022 gaat rijden! De corona-regels zijn versoepeld, en Scouting Graaf van Lynden kan straks dus ook weer aan het werk. “Onze” Keukenhofwagen is in 2020 al (bijna) helemaal gewikkeld en in het purschuim gezet, en de bloemen mogen er straks eindelijk op geprikt worden.

Het thema van het corso is dit jaar “Celebrating Memories”. Zo wordt er in aanloop naar het corso van 2022 al teruggekeken op vele jaren corsoplezier. Neem eens een kijkje op de Instagram- en Facebook-pagina’s van het Bloemencorso Bollenstreek: hier staan allerlei leuke foto’s en verhalen van het Bloemencorso door de jaren heen. Herinner jij je de oude thema’s nog?

De week na Pasen op woensdag 20 en donderdag 21 april hebben we jullie hulp hard nodig. Vele duizenden hyacinten dienen in het aangebrachte schuim “gestoken” te worden. Ongetwijfeld wordt er ook met andere bloemen zoals tulpen en narcissen gewerkt, het wordt weer een hele opgave. Maak graag wat tijd vrij op 20 en 21 april: met name overdag zijn we nog op zoek naar extra handen. Steken op de wagen mag vanaf twaalf jaar, maar ook voor de jongere kinderen is er altijd wel wat te doen. Vraag dus aan vrienden, buren en familie om te komen helpen. Gezellig om samen te doen, en je kunt tussendoor alvast in alle rust het moois van de corso bekijken!

Corsostekersbandjes & Corsobandjes-ophaal-Borrel

Alle vrijwilligers van het Bloemencorso hebben een polsbandje nodig om gratis de corsohallen in te kunnen. Deze bandjes kunnen komende drie weekenden voor en na de reguliere opkomsten worden afgehaald op de blokhut.


Wat nog veel gezelliger is: kom langs tijdens de Corsobandjes-ophaal-borrel! Tijdens deze Luifel-opkomst zijn ook niet-leden (18+) van harte welkom voor een leuke avond met borrel en een gezellig programma, en natuurlijk voor het ophalen van het Corso-bandje.

Wat: Corsobandjes-ophaal-Borrel
Wanneer: Zaterdag 16 april, 20.00 uur
Waar: Blokhut, Keukenhofbos
Wie: Luifel-leden en niet-leden (18+)

Locatie & Bereikbaarheid

De corsowagens worden gestoken in de Klinkenberghallen in Sassenheim. Gratis parkeren is mogelijk, maar vaak op een stukje lopen: het is dus aan te raden om op de fiets te komen. Toch liever met de auto, probeer dan te carpoolen (gemakkelijk met elkaar af te spreken via de stekers-app, zie hieronder). Meer info over locatie en bereikbaarheid op de website van het Bloemencorso.

Tennishal De Klinkenberg
Rijksstraatweg 52
2171 AM Sassenheim

Aanmelden (optioneel)

Weet je nu al wanneer je komt helpen? Geef het door via het Google Formulier, of stuur een mail naar bloemencorso@graafvanlynden.nl. Aanmelden is uiteraard niet verplicht, je helpt ons vooral om in te kunnen schatten hoeveel handen er zullen zijn per dagdeel.

Op de hoogte blijven

Wil je verder op de hoogte blijven in aanloop naar en tijdens de Corso-week? Voeg jezelf dan toe aan de GVL Bloemencorso WhatsApp-groep met gebruik van de QR-code, of klik hier. In aanloop naar en tijdens de week worden er via de app updates gedeeld, en kan men contact met elkaar houden over de voortgang, carpoolen etcetera.

Tot slot

Tot slot een oproep van de bloemenman van het corso (Ted Kortekaas): hij zoekt vrijwilligers die tegen een vergoeding kunnen helpen met bloemen koppen in de week voorafgaand aan het corso. Lijkt je dit interessant? Meer informatie is beschikbaar bij Hans Beelen, zie hieronder.

Meer informatie & Vragen

Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met Hans Beelen: stuur een mail naar bloemencorso@graafvanlynden.nl, of bel naar (06) 12 79 11 68. Via deze weg verloopt ook het aanvragen van corsobandjes wanneer het niet lukt om ze van tevoren op te halen.

We kijken uit naar een drukke en gezellige Corso-week, graag tot dan!

Your comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.