Succesvol Bloemencorso 2022

Met een hiaat van twee jaar is het dan toch gelukt, de rode stier en bus 50 zijn met bloemen gestoken door de streek gereden!

In 2020 werd de basis voor de corsowagen van Keukenhof al gelegd, met het wikkelen en in karton bekleden van de stalen frames zoals op de eerste foto’s te zien is. Gepurd-en-wel stond de wagen dit jaar dan ook al meteen klaar voor de laatste voorbereidingen zoals het zijdesteken.

Corsobandjes-ophaal-borrel

Vervolgens was het natuurlijk zaak om zoveel mogelijk hulp op de been te krijgen voor het in bloemensteken! Op zaterdag 16 april was een ieder dan ook weer van harte welkom tijdens de Corsobandjes-ophaal-borrel. Tijdens dit gezellige avondje werd er fanatiek gebingo’d rond het kampvuur, met een aantal prachtige bosjes tulpen als prijs. De bingo-kaarten konden worden verkregen in ruil voor een corso-polsbandje, waarmee men als stekers de corsohallen in kan.

Hard aan het werk

Op dinsdag 20 en woensdag 21 april was het vervolgens zo ver! In tennishal de Klinkenberg te Sassenheim, welke voor de gelegenheid volledig bedekt was in houten platen en papieren vloer, stonden de corsowagens klaar om gestoken te worden.

Al vroeg begonnen de eerste diehards, onder de bezielende leiding van Daniël, Joop en Hans met het ophalen en steken van de eerste bloemen. In tegenstelling tot eerdere jaren bestond de wagen van Keukenhof ditmaal uit grotere vlakken, waardoor vele handen licht werk konden maken van met name de bus op de achterwagen.

Daarnaast werden er door de jongere helpers (of degenen gewoon even wilden zitten) alvast vele bakken met tulpen “voorgestoken” met krammen, waardoor de stekers óp de wagen extra snel konden werken (zie hiernaast).

Bedankje van het corso

Misschien heb je ze wel voorbij zien komen: de mooie pinnetjes met 75 jaar corso op de shirts van onze stekers. Gerrit Rutgrink, vice-voorzitten van het corso en coördinator van het bloemsteken, bedankte alle vrijwilligers dat wij ook na drie jaar afwezigheid gewoon weer aanwezig zijn. Bij Graaf van Lynden ontving Tiny Reeuwijk het eerste speltje op haar stekers-shirt, gezien zij al sinds jaar en dag aanwezig is bij het steken van de corsowagens (op moment van schrijven is het exacte aantal jaar even niet bekend bij de redactie)!

Impressie van de stekersdagen

Hoewel wij dit jaar niet tot in de late uurtjes door hoefden te steken, is er uiteraard wel weer veel moeite en liefde in de wagen gestoken (en in de laatste uren van de donderdag zelfs bij sommige buren). Gelukkig was er tijdens het steken ook voldoende gelegenheid voor gezelligheid. Hieronder een sfeer-impressie van de stekersdagen en het resultaat op donderdagavond!

Timelapse

Benieuwd hoe het bloemsteken van zo’n wagen er in twee minuten uitziet? Je ziet het in deze timelapse vanaf de woensdagavond:

Een prachtig resultaat

Op 23 april was het dan eindelijk zover! De voorgaande middag waren de corsowagens al te bewonderen op weg naar Noordwijkerhout voor het lichtjescorso in de avonduren, maar op de zaterdag reed onze wagen daadwerkelijk langs haar naamgever bij de Keukenhof. Zeg nou zelf, het is een plaatje toch?

Bedankt aan alle stekers, jong en oud, die het corso na drie jaar afwezigheid weer tot een groot succes gemaakt hebben!

Your comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.