Informatie Coronavirus


Actueel

Scouting Graaf van Lynden volgt de richtlijnen van Scouting Nederland en het RIVM. De meest actuele informatie omtrent Scouting en het Coronavirus leest u op de website van Scouting Nederland: scouting.nl/coronavirus.

Bij Scouting mogen leden tot en met 17 jaar weer in “teamverband” samenkomen. De opkomsten vinden dus weer plaats in het bos. Leden van 18 en ouder draaien nog online. Eventuele updates en meer informatie over de vervangende opkomsten voor de meerderjarige leden ontvangt u via de mail vanuit de speltakken. Indien u vragen heeft kunt u ook terecht bij het Verenigingsbestuur.

Indien de situatie wijzigt informeren wij u via mail en via deze pagina.

Ontvangt u nog geen mail van ’t Allegaartje? U kunt zich hier aanmelden: www.graafvanlynden.nl/nieuwsbrief . Voor eventuele vragen kunt u terecht bij onze voorzitter, Hans Beelen, via voorzitter@graafvanlynden.nl.


Scouting en Corona: Archief

Hoewel er tijdens de gedeeltelijke lockdown even niet met elkaar op de blokhut en in het bos gespeeld kon worden, ging Scouting toch gewoon door. In de nieuws-sectie van onze website kun je daar al het een en ander over lezen. Hieronder hebben we voor je bewaard wat voor alternatieve activiteiten er tijdens de corona-maatregelen georganiseerd werden door onze eigen leden en leiding, evenals door andere Scoutinggroepen en -organisaties – zowel nationaal als internationaal. Leuk om terug te lezen. Stay @ home met Scouting! #ikscoutthuis


Gewoon omdat we scout zijn – Scouting in de coronacrisis

Brief van Jaap Boot (voorzitter Scouting Nederland) aan alle jeugdleden

Juist in tijden van crisis kunnen we laten zien waar we als scouts voor staan: bijdragen aan een betere wereld. Jaap Boot, voorzitter van Scouting Nederland, heeft daarover een brief geschreven aan alle jeugdleden. De brief lees je hier.


#IKSCOUTTHUIS!

Gelukkig mogen we jullie ook leuk nieuws brengen! Naar aanleiding van het advies van de overheid om sociale contacten zoveel mogelijk te beperken, zijn onze leiding en oudere speltakken opgestaan om hun programma en opkomsten door te laten gaan… online!

Bevers

De gekste, mooiste en meest bijzondere activiteiten komen voorbij. Zo hebben de Bevers een mandje thuisbezorgd gekregen met spulletjes die ze kunnen gebruiken voor hun thuisactiviteit. De Beverleiding maakte daarvoor een speciaal filmpje waarin ze aan de Bevers uitlegden wat de bedoeling was. Op zaterdag 11 april werdt het mandje weer aangevuld in Paas-stijl!

Welpen

De Welpenleiding verveelde zich en ging creatief aan de slag met de camera. Ouders van de Welpen ontvingen een mail met daarin een video-uitnodiging voor ‘misschien wel het grootste Scoutingspel allertijden’. Afgelopen zaterdag zijn de eerste Welpen enthousiast aan de slag gegaan, een sneak peek van de resultaten zie je op onze Facebook!

Scouts

Ook de Scouts zijn helemaal digitaal gegaan. Ze houden online opkomsten en hebben een online Google Classroom. In de Classroom staan allerlei uitdagende opdrachten, waar de Scouts meteen een leuk insigne mee kunnen verdienen. Zet hem op dames en heren!

Explorers

Voor de Explorers was het alsof er niets veranderde, want de eerste vrijdag na de maatregelen doken zij meteen al de digitale snelwegen op om samen van achter hun laptop een kop thee te drinken, in plaats van voor de kachel. Nouja, zo makkelijk ging het ook weer niet, want deze vrijdag was alweer de vierde video-opkomst en toch duurde het nog een half uur voordat iedereen elkaar eindelijk kon zien… Maar daarna is er evenwel een stevig potje iScout Mini gespeeld!

Stam

De stamleden hebben de hikeschoenen tijdelijk in de kast gezet en verdwalen nu op zaterdag online. Van digitaal hutjes bouwen tot first person shooters; het bos en het biertje zijn vervangen door de PC en het biertje. Virtual Reality Zomerkamp?

‘Scouting voor thuis!’

Misschien heb je al wel gezien dat je, naast alle activiteiten die er door onze speltakken georganiseerd worden, ook op onze website terecht kunt voor je wekelijkse (of dagelijkse?) Scouting-momentje. Op de pagina ‘Scouting voor thuis‘ verzamelen we de gekste en leukste Scouting-tips die je gewoon vanuit huis kunt doen (zowel online als offline). Speel je mee?

#ikscoutthuis

De rest van Scoutend Nederland heeft ook niet stilgezeten, want de afgelopen weken zijn er tientallen ideeën bedacht en websites online gezet waar iedereen gratis van gebruik mag maken. Zoveel zelfs dat we het op onze eigen website nieteens allemaal bij kunnen houden!

Gelukkig heeft Scouting Nederland een prachtige pagina waarop je een heleboel sites en spel-ideeën kunt vinden, en zelfs een kaart met alle Scoutinggroepen die alternatieve opkomsten aanbieden (kun jij Graaf van Lynden vinden?): #ikscoutthuis!

Met de hashtag #iksscoutthuis laten we daarnaast aan de hele wereld zien dat Scouting ook nu niet stilstaat. Doe je mee? Download één van de posters, print hem uit, hang hem voor je raam, maak er een foto van en deel deze op social media met #ikscoutthuis!

Deel Scouting met je vriendjes en vriendinnetjes!

Mis je stiekem toch een beetje je vriendjes en vriendinnetjes die geen lid zijn van Scouting? Nodig ze dan gewoon eens uit om mee te doen! Zij vervelen zich misschien wel omdat ze veel thuis zitten, terwijl jij je hele weekend juist vol propt met alle gave Scouting activiteiten. Iedereen kan meedoen met de online spellen en activiteiten van Scouting, dus bel je vrienden op en speel lekker samen in de digitale Scoutingwereld!

Steun Graaf van Lynden via Sponsorkliks

Na de maatregelen gaan we natuurlijk gewoon weer hele gave opkomsten en kampen voor jullie organiseren, en jullie kunnen daarbij helpen! Door je online aankopen en bestellingen te doen via de Sponsorkliks-pagina van Graaf van Lynden, sponsor je heel gemakkelijk en gratis onze groep vanuit je luie stoel. Je kan gewoon bij je favoriete webshop winkelen en bestellen, het enige wat je hoeft te doen is via de Sponsorkliks-pagina naar de webshop van je keuze navigeren. De volledige uitleg over Sponsorkliks vind je op onze website. Omdat we veel thuis zitten wordt er momenteel een hoop extra gewinkeld en besteld via het internet, dus samen kunnen we ongetwijfeld een mooi bedrag ophalen!


Dankjewel!

Tot slot willen wij jullie, onze leden en vrijwilligers, graag bedanken. Voor jullie getoonde begrip voor de genomen maatregelen, maar vooral ook voor het onvoorwaardelijke enthousiasme van onze leden en de inzet van alle vrijwilligers: dankzij jullie goede moed is en blijft Scouting Graaf van Lynden ook in deze bijzondere periode een ‘tweede thuis’, waar jong en oud elkaar kan ontmoeten en leuke activiteiten kan ondernemen binnen de Scoutinggedachte – ditmaal in digitale vorm.

Dankjewel, en natuurlijk hopen we jullie ook snel weer in het bos te mogen verwelkomen!

Your comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.